W okresie przedświątecznym chętni uczniowie klas 7 i 8: Kaja Domańska, Anna Nowicka, Jakub Piotrowski, Magda Domagała, Kinga Jarzyńska, Oliwia Kamińska, Julia Grzelecka, Oliwia Wasińska, Oliwia Sztubecka i Konrad Sobolewski przeprowadzili w domowych warunkach samodzielnie następujące fizykochemiczne doświadczenia: „działanie soli na gęstość cieczy”, „jajko kontra woda”, „gumowe jajko w occie”, „dbamy o zdrowie”, „jajko w butelce”, „denaturacja białka”, „bezwładne jajko”, „pływające jajko”, „jak oddzielić żółtko od białka” używając szkła, sprzętu kuchennego oraz korzystając z dostępnych w domu artykułów spożywczych.
W galerii zamieszczamy kilka zdjęć wykonanych doświadczeń uczniowskich. Jednocześnie zachęcamy do obejrzenia ich nagrań w zakładce filmy na Facebook’u naszej szkoły.