Aneks nr 1 do Regulaminu stołówki |
Aneks nr 2 do Regulaminu stołówki |
Aneks nr 3 do Regulaminu stołówki |
Stołówka szkolna zaprasza dzieci i młodzież na domowe obiady
W roku szkolnym 2021/2022 koszt jednego obiadu ucznia wynosi – 6,00 zł
Wpłaty należy dokonywać przekazem pocztowym, przez Internet lub w Banku Pekao S.A. na konto bankowe
53 1240 3204 1111 0010 8928 8477
W tytule wpłaty należy podać:
– nazwisko i imię dziecka
– klasę
– okres, za który wnoszona jest opłata
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową, poniżej przedstawiono załącznik do powyższego Rozporządzenia.
14 ALERGENÓW – SUBSTANCJI I PRODUKTÓW POWODUJĄCYCH ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.
(wymagających uwzględnienia w jadłospisie)
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut).
- Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).
- Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacjowe, makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie).
- Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Dwutlenek siarki.
- Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).
- Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).
INFORMACJE O OBECNOŚCI POSZCZEGÓLNYCH ALERGENÓW PODAWANE BĘDĄ W CODZIENNYM JADŁOSPISIE
(przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie)
Obiady przygotowywane zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.
Jadłospis 09.05.2022 – 13.05.2022
Poniedziałek 09.05.2022
Obiad: Pomidorowa z makaronem i natką pietruszki alergeny: 1,7,9
Pierogi z mięsem, surówka z czerwonej kapusty, jabłka, marchwi, woda alergeny: 1,3,7
Wtorek 10.05.2022
Obiad: Fasolowa z ziemniakami i majerankiem alergeny: 9
Gulasz z kaszą gryczaną paloną, bukiet warzyw, owoc
Środa 11.05.2022
Obiad: Koperkowa z ziemniakami alergeny: seler
Filet z indyka duszony, ziemniaki, marchewka z groszkiem, sok 100% alergeny: zboża
Czwartek 12.05.2022
Obiad: Jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki alergeny: seler
Naleśniki po meksykański z sosem czosnkowym, woda alergeny: zboża, jaja, mleko i produkty pochodne
Piątek 13.05.2022
Obiad: Czerwony barszcz z makaronem i majerankiem alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, zboża
Filet z dorsza na parze, ziemniaki, surówka wiosenna ze szczypiorkiem, rzodkiewką i ogórkiem z sosem winegret, sok 100% alergeny: ryby, mleko i produkty pochodne
Wywar na zupę: mięsno-warzywny,
około 5g cukru na osobę, 2g soli na osobę
Jadłospis 16.05.2022 – 20.05.2022
Poniedziałek 16.05.2022
Obiad: Soczewicowa z ziemniakami, majerankiem i oregano alergeny: seler
Makaron z twarogiem i skwarkami, owoc, sok 100% alergeny: zboża, mleko i produkty pochodne
Wtorek 17.05.2022
Obiad: Pieczarkowa z makaronem i natką pietruszki alergeny: seler, zboża, mleko i produkty pochodne
Kotlet mielony, ziemniaki, młoda kapusta z koprem i pomidorem, woda alergeny: zboża, jaja
Środa 18.05.2022
Obiad: Kapuśniak z ziemniakami i pomidorem– alergeny: seler
Bitka duszona w sosie cebulowym, kasza jęczmienna, sałata ze śmietaną, sok 100% alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża
Czwartek 19.05.2022
Obiad: Biały barszcz z makaronem i majerankiem alergeny: seler, zboża, mleko i produkty pochodne
Leczo z kiełbaską, papryką, cebulą, pomidorem, ogórkiem konserwowym, cukinią, bułka, woda, owoc alergeny: zboża
Piątek 20.05.2022
Obiad: Ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki alergeny: seler, zboża, mleko i produkty pochodne
Kotlet z ryby, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, jabłka, marchwi, sok 100% alergeny: jaja, zboża, ryby
Wywar na zupę: mięsno-warzywny,
około 5g cukru na osobę, 2g soli na osobę
Jadłospis 23.05.2022 – 27.05.2022
Poniedziałek 23.05.2022
Obiad: Żurek z ziemniakami alergeny: seler, mleko i produkty pochodne
Spaghetti z sosem bolognese, woda, owoc alergeny: zboża
Wtorek 24.05.2022
Wolne
Środa 25.05.2022
Wolne
Czwartek 26.05.2022
Wolne
Piątek 27.05.2022
Obiad: Rosół z makaronem i natką pietruszki alergeny: seler, zboża
Kotlet drobiowy, ziemniaki, mizeria ze śmietaną, sok 100% alergeny: jaja, ryby, zboża, mleko i produkty pochodne
Wywar na zupę: mięsno-warzywny,
około 5g cukru na osobę, 2g soli na osobę