Stołówka szkolna zaprasza dzieci i młodzież na domowe obiady
W roku szkolnym 2024/2025 koszt jednego obiadu ucznia wynosi: 8,00 zł, a koszt jednego obiadu nauczyciela wynosi: 15,00 zł
Wpłaty należy dokonywać przekazem pocztowym, przez Internet lub w Banku Pekao S.A. na konto bankowe
53 1240 3204 1111 0010 8928 8477
W tytule wpłaty należy podać:
– nazwisko i imię dziecka
– klasę
– okres, za który wnoszona jest opłata
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową, poniżej przedstawiono załącznik do powyższego Rozporządzenia.
14 ALERGENÓW – SUBSTANCJI I PRODUKTÓW POWODUJĄCYCH ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.
(wymagających uwzględnienia w jadłospisie)
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut).
- Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).
- Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacjowe, makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie).
- Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
- Dwutlenek siarki.
- Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).
- Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).
INFORMACJE O OBECNOŚCI POSZCZEGÓLNYCH ALERGENÓW PODAWANE BĘDĄ W CODZIENNYM JADŁOSPISIE
(przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie)
Obiady przygotowywane zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.
JADŁOSPIS
14.04.2025 – 18.04.2025
Poniedziałek 14.03.2025
Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami alergeny: seler
Makaron z kurczakiem suszonymi pomidorami, szpinakiem i mascarpone, woda alergeny: zboża, mleko i produkty pochodne
Wtorek 15.04.2025
Obiad: Pieczarkowa z makaronem i natką pietruszki alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, zboża
Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki na ciepło, sok 100%, owoc alergeny: jaja, zboża
Środa 16.04.2025
Obiad: Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki alergeny: seler
Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym, kasza bulgur, surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i czerwonej fasoli z dodatkiem jogurtu naturalnego, woda alergeny: zboża, mleko i produkty pochodne, jaja
Czwartek 17.04.2025
WIOSENNA PRZERWA ŚWIĄTECZNA
Piątek 18.04.2025
WIOSENNA PRZERWA ŚWIĄTECZNA
Wywar na zupę: mięsno-warzywny, około 5g cukru na osobę, 2g soli na osobę
Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowanych
JADŁOSPIS
21.04.2025 – 25.04.2025
Poniedziałek 21.04.2025
WIOSENNA PRZERWA ŚWIĄTECZNA
Wtorek 22.04.2025
WIOSENNA PRZERWA ŚWIĄTECZNA
Środa 23.04.2025
Obiad: Grochowa z ziemniakami okraszona boczkiem alergeny: seler
Pierogi leniwe polane jogurtem naturalnym z wanilią, chipsy z jabłek, sok 100% alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża, jaja
Czwartek 24.04.2025
Obiad: Pomidorowa z makaronem i natką pietruszki alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, zboża
Kotlet schabowy, ziemniaki, sałata ze śmietaną, woda alergeny: zboża, mleko i produkty pochodne, jaja
Piątek 25.04.2025
Obiad: Krupnik z ziemniakami i natką pietruszki alergeny: seler
Filet z indyka duszony z cebulką, kasza pęczak, surówka kopenhaska alergeny: ryba, zboża, mleko i produkty pochodne, jaja
Wywar na zupę: mięsno-warzywny, około 5g cukru na osobę, 2g soli na osobę
Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowanych