Obiady

  1.  
obiady

kuchareczki2

kucharz_gif

 

       Stołówka szkolna zaprasza dzieci i młodzież na domowe obiady

 

W roku szkolnym 2023/2024 koszt jednego obiadu ucznia wynosi: 8,00 zł,  a koszt jednego obiadu nauczyciela wynosi: 15,00 zł

Wpłaty należy dokonywać przekazem pocztowym, przez Internet lub w Banku Pekao S.A. na konto bankowe   

53 1240 3204 1111 0010 8928 8477

W tytule wpłaty należy podać:

– nazwisko i imię dziecka

– klasę

– okres, za który wnoszona jest opłata

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową, poniżej przedstawiono załącznik do powyższego Rozporządzenia.

14 ALERGENÓW – SUBSTANCJI I PRODUKTÓW POWODUJĄCYCH ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.
(wymagających uwzględnienia w jadłospisie)

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut).
  2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).
  6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacjowe, makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie).
  9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  12. Dwutlenek siarki.
  13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).
  14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).

INFORMACJE O OBECNOŚCI POSZCZEGÓLNYCH ALERGENÓW PODAWANE BĘDĄ W CODZIENNYM JADŁOSPISIE
(przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie)

Obiady przygotowywane zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

 

JADŁOSPIS

03.06.2024 – 07.06.2024

 

Poniedziałek 03.06.2024

Obiad:   Ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki     alergeny: seler, mleko i produkty pochodne

Pierogi z jagodami polane słodką śmietanką, woda     alergeny: zboża, mleko i produkty pochodne

 

Wtorek 04.06.2024

Obiad:   Pieczarkowa z makaronem i natka pietruszki     alergeny: seler, mleko i produkty pochodne

Kotlet pożarski, ziemniaki, warzywa na parze, sok 100%     alergeny: zboża, jaja

 

Środa 05.06.2024

Obiad:   Zacierkowa z ziemniakami     alergeny: seler, zboża

Ryż z kurczakiem w sosie słodko-kwaśnym, owoc     alergeny: zboża

 

Czwartek 06.06.2024

Obiad:   Pomidorowa z makaronem i natką pietruszki     alergeny: seler, zboża, mleko i produkty pochodne

Filet z miruny, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego, papryki i cebuli, sok tłoczony jabłkowy     alergeny: zboża, jaja, ryba

 

Piątek 07.06.2024

Obiad:   Krem z cukinii     alergeny: seler, mleko i produkty pochodne

Polędwiczki duszone w sosie pieczarkowym, kluski śląskie, surówka z selera i rodzynek, woda     alergeny:  zboża, mleko i produkty pochodne

 

Wywar na zupę:  mięsno-warzywny,  około  5g cukru na osobę, 2g soli na osobę

 

 

 

JADŁOSPIS

10.06.2024 – 14.06.2024

 

Poniedziałek 10.06.2024

Obiad:   Czerwony barszcz z makaronem i natką pietruszki     alergeny: seler, zboża, mleko i produkty pochodne

Kotlet mielony, ziemniaki, mizeria, sok 100%     alergeny: zboża, jaja, mleko i produkty pochodne

 

Wtorek 11.06.2024

Obiad:   Barszcz ukraiński z ziemniakami i natką pietruszki     alergeny: seler, mleko i produkty pochodne

Makaron z filetem z kurczaka, suszonymi pomidorami, duszony w mascarpone i ziołach, owoc     alergeny: zboża, mleko i produkty pochodne

 

Środa 12.06.2024

Obiad:   Rosół i natką pietruszki     alergeny: seler, zboża

Kurczak duszony, ziemniaki, sałata ze śmietaną, woda     alergeny: mleko i produkty pochodne

 

Czwartek 13.06.2024

Obiad:   Kalafiorowa z ziemniakami natką pietruszki     alergeny: seler, mleko i produkty pochodne

 Ryż z kurczakiem i warzywami polany sosem czosnkowym,  mus owocowo-warzywny     alergeny: zboża, mleko i produkty pochodne

 

Piątek 14.06.2024

Obiad:   Grochowa z ziemniakami okraszona boczkiem     alergeny: seler

Naleśniki z twarogiem polane musem z mango, woda     alergeny: zboża, jaja, mleko i produkty pochodne

 

Wywar na zupę:  mięsno-warzywny,  około  5g cukru na osobę, 2g soli na osobę

 

 

 

JADŁOSPIS

17.06.2024 – 21.06.2024

 

Poniedziałek 17.06.2024

Obiad:   Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami     alergeny: seler

Makaron z truskawkami, woda     alergeny: zboża,  mleko i produkty pochodne

 

Wtorek 18.06.2024

Obiad:   Żurek z makaronem     alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, zboża

Łosoś na parze, ziemniaki, surówka z kapusty, marchwi i chrzanu, woda     alergeny: ryba

 

Środa 19.06.2024

Obiad:   Ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki     alergeny: seler, mleko i produkty pochodne

Zapiekanka z mięsem, pieczarką i brokułem, owoc     alergeny: zboża, mleko i produkty pochodne

 

Czwartek 20.06.2024

Obiad:   Pomidorowa z ryżem i natką pietruszki     alergeny: seler, zboża, mleko i produkty pochodne

 Filet z indyka duszony z cebulką, ziemniaki, buraczki na ciepło, sok 100%     alergeny: zboża, mleko i produkty pochodne

 

Piątek 21.06.2024

KONIEC ROKU SZKOLNEGO

 

Wywar na zupę:  mięsno-warzywny,  około  5g cukru na osobę, 2g soli na osobę

 

 

 

 

 

 

 

 

facebook

Warning: Undefined array key "cookies_accepted" in /home/users/sp3-2023/public_html/wp-content/themes/sp/footer.php on line 103