Obiady

  1.  
obiady

kuchareczki2

kucharz_gif

 

       Stołówka szkolna zaprasza dzieci i młodzież na domowe obiady

 

W roku szkolnym 2024/2025 koszt jednego obiadu ucznia wynosi: 8,00 zł,  a koszt jednego obiadu nauczyciela wynosi: 15,00 zł

Wpłaty należy dokonywać przekazem pocztowym, przez Internet lub w Banku Pekao S.A. na konto bankowe   

53 1240 3204 1111 0010 8928 8477

W tytule wpłaty należy podać:

– nazwisko i imię dziecka

– klasę

– okres, za który wnoszona jest opłata

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową, poniżej przedstawiono załącznik do powyższego Rozporządzenia.

14 ALERGENÓW – SUBSTANCJI I PRODUKTÓW POWODUJĄCYCH ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.
(wymagających uwzględnienia w jadłospisie)

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut).
  2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).
  6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacjowe, makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie).
  9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  12. Dwutlenek siarki.
  13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).
  14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).

INFORMACJE O OBECNOŚCI POSZCZEGÓLNYCH ALERGENÓW PODAWANE BĘDĄ W CODZIENNYM JADŁOSPISIE
(przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie)

Obiady przygotowywane zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

 

JADŁOSPIS

31.03.2025 – 04.04.2025

 

Poniedziałek  31.03.2025

Obiad:   Zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem     alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne

Pierogi z mięsem polane duszoną cebulką, surówka z czerwonej kapusty, jabłka, żurawiny z dodatkiem jogurtu naturalnego, woda     alergeny: zboża, mleko i produkty pochodne

 

Wtorek  01.04.2025

Obiad:   Kalafiorowa z ziemniakami i natką pietruszki     alergeny: seler, mleko i produkty pochodne

Ryż z truskawkami, serkiem wiejskim, posypany orzechami włoskimi, woda     alergeny: mleko i produkty pochodne, orzechy

 

Środa  02.04.2025

Obiad:   Pieczarkowa z makaronem i natką pietruszki     alergeny: seler, zboża, mleko i produkty pochodne

Potrawka drobiowa, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka z dodatkiem jogurtu naturalnego, sok 100%     alergeny: zboża, mleko i produkty pochodne

 

Czwartek  03.04.2025

Obiad:   Krem z cukinii     alergeny: seler, mleko i produkty pochodne

Bitka wieprzowa duszona, kasza gryczana, surówka z ogórka kiszonego, papryki, cebuli, mus marakuja     alergeny: zboża

 

Piątek  04.04.2025

Obiad:   Żur z makaronem i natką pietruszki     alergeny: seler, zboża, mleko i produkty pochodne

Filet z miruny, ziemniaki, surówka z kapusty, marchwi, jabłka z dodatkiem chrzanu i jogurtu naturalnego, chipsy z jabłek     alergeny: zboża, jaja, ryba

 

Wywar na zupę:  mięsno-warzywny,  około 5g cukru na osobę, 2g soli na osobę

Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowanych

 

 

 

JADŁOSPIS

07.04.2025 – 11.04.2025

 

Poniedziałek  07.04.2025

Obiad:   Zacierkowa z ziemniakami i natką pietruszki     alergeny: seler, zboża

Pierogi z truskawkami polane jogurtem naturalnym, mus szpinakowy     alergeny: zboża, mleko i produkty pochodne

 

Wtorek  08.04.2025

Obiad:   Rosół drobiowo-wołowy z makaronem i natką pietruszki     alergeny: seler, zboża

Kurczak pieczony, ziemniaki, marchewka  groszkiem, woda, owoc     alergeny: zboża,  mleko i produkty pochodne

 

Środa  09.04.2025

Obiad:   Fasolowa z ziemniakami i natką pietruszki     alergeny: seler

 Makaron z twarogiem i boczkiem, owoc, napój sojowo – czekoladowy     alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża

 

Czwartek  10.04.2025

Obiad:   Pomidorowa z ryżem i natką pietruszki     alergeny: seler, mleko i produkty pochodne

Gulasz wołowy z cebulą i pieczarką, kasza pęczak, surówka wielowarzywna z dodatkiem jogurtu naturalnego, sok 100%     alergeny: zboża, mleko i produkty pochodne

 

Piątek  11.04.2025

Obiad:   Krem z dyni     alergeny: seler

Makaron z łososiem, suszonymi pomidorami i śmietanką, sok 100%     alergeny: ryba, zboża, mleko i produkty pochodne

 

Wywar na zupę:  mięsno-warzywny,  około 5g cukru na osobę, 2g soli na osobę

Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowanych

 

facebook

Warning: Undefined array key "cookies_accepted" in /home/users/sp3-2023/public_html/wp-content/themes/sp/footer.php on line 103