Obiady

  1.  
obiady

kuchareczki2

kucharz_gif

 

       Stołówka szkolna zaprasza dzieci i młodzież na domowe obiady

 

W roku szkolnym 2024/2025 koszt jednego obiadu ucznia wynosi: 8,00 zł,  a koszt jednego obiadu nauczyciela wynosi: 15,00 zł

Wpłaty należy dokonywać przekazem pocztowym, przez Internet lub w Banku Pekao S.A. na konto bankowe   

53 1240 3204 1111 0010 8928 8477

W tytule wpłaty należy podać:

– nazwisko i imię dziecka

– klasę

– okres, za który wnoszona jest opłata

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową, poniżej przedstawiono załącznik do powyższego Rozporządzenia.

14 ALERGENÓW – SUBSTANCJI I PRODUKTÓW POWODUJĄCYCH ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.
(wymagających uwzględnienia w jadłospisie)

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut).
  2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).
  6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacjowe, makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie).
  9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  12. Dwutlenek siarki.
  13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).
  14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).

INFORMACJE O OBECNOŚCI POSZCZEGÓLNYCH ALERGENÓW PODAWANE BĘDĄ W CODZIENNYM JADŁOSPISIE
(przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie)

Obiady przygotowywane zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

 

 

JADŁOSPIS

23.06.2025 – 27.06.2025

 

Poniedziałek  23.06.2025

Obiad:   Jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki     alergeny: seler

Spaghetti z sosem bolognese, owoc, sok z jabłek     alergeny: zboża

 

Wtorek 24.06.2025

Obiad:   Ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki     alergeny: seler, mleko i produkty pochodne

Ryż jaśminowy z kurczakiem i warzywami z dodatkiem sosu czosnkowego, woda     alergeny: mleko i produkty pochodne

 

Środa  25.06.2025

Obiad:   Barszcz ukraiński z ziemniakami i natką pietruszki     alergeny: seler, mleko i produkty pochodne

Naleśniki z twarogiem i polewą czekoladową, woda, owoc     alergeny: zboża, mleko i produkty pochodne, jaja

 

Czwartek  26.06.2025

Obiad:   Pieczarkowa z makaronem i natką pietruszki     alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, zboża

Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki na ciepło, sok 100%     alergeny: zboża, jaja

 

Piątek  27.06.2025

ZAKOŃCZENIE ZAJĘĆ DYDAKTYCZNO – WYCHOWAWCZYCH

 

Wywar na zupę:  mięsno-warzywny,  około 5g cukru na osobę, 2g soli na osobę

Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowanych

 

 

facebook

Warning: Undefined array key "cookies_accepted" in /home/users/sp3-2023/public_html/wp-content/themes/sp/footer.php on line 103