Obiady

  1.  
obiady

kuchareczki2

kucharz_gif

 

       Stołówka szkolna zaprasza dzieci i młodzież na domowe obiady

 

W roku szkolnym 2024/2025 koszt jednego obiadu ucznia wynosi: 8,00 zł,  a koszt jednego obiadu nauczyciela wynosi: 15,00 zł

Wpłaty należy dokonywać przekazem pocztowym, przez Internet lub w Banku Pekao S.A. na konto bankowe   

53 1240 3204 1111 0010 8928 8477

W tytule wpłaty należy podać:

– nazwisko i imię dziecka

– klasę

– okres, za który wnoszona jest opłata

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową, poniżej przedstawiono załącznik do powyższego Rozporządzenia.

14 ALERGENÓW – SUBSTANCJI I PRODUKTÓW POWODUJĄCYCH ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI.
(wymagających uwzględnienia w jadłospisie)

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut).
  2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).
  6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacjowe, makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie).
  9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
  12. Dwutlenek siarki.
  13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).
  14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).

INFORMACJE O OBECNOŚCI POSZCZEGÓLNYCH ALERGENÓW PODAWANE BĘDĄ W CODZIENNYM JADŁOSPISIE
(przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie)

Obiady przygotowywane zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r.

 

JADŁOSPIS

11.11.2024 – 15.11.2024

 

Poniedziałek 11.11.2024

DZIEŃ WOLNY

 

Wtorek 12.11.2024

Obiad:   Krupnik z ziemniakami i natką pietruszki     alergeny: seler, zboża

Pierogi leniwe polane waniliową śmietanką, owoc, sok 100%     alergeny: zboża, jaja, mleko i produkty pochodne

 

Środa 13.11.2024

Obiad:   Fasolowa z ziemniakami i natką pietruszki     alergeny: seler

Filet z kurczaka z warzywami, ryżem jaśminowym z dodatkiem sosu czosnkowego, baton orzechowy     alergeny: zboża, mleko i produkty pochodne, orzechy

 

Czwartek 14.11.2024

Obiad:   Kalafiorowa z ziemniakami i natką pietruszki     alergeny: seler, mleko i produkty pochodne

Spaghetti z sosem bolognese, woda, owoc     alergeny: zboża

 

Piątek 15.11.2024

Obiad:   Barszcz biały z makaronem i natką pietruszki     alergeny: seler, zboża, mleko i produkty pochodne

Filet z miruny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, marchwi i jabłka, jogurt do picia     alergeny: zboża, jaja, ryba, mleko i produkty pochodne

 

Wywar na zupę:  mięsno-warzywny,  około  5g cukru na osobę, 2g soli na osobę

 

 

 

JADŁOSPIS

18.11.2024 – 22.11.2024

 

Poniedziałek 18.11.2024

Obiad:   Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami     alergeny: seler

Makaron z filetem z kurczaka, suszonymi pomidorami, szpinakiem, duszony w mascarpone, sok tłoczony jabłkowy, owoc     alergeny: zboża,  mleko i produkty pochodne

 

Wtorek 19.11.2024

Obiad:   Barszcz ukraiński z ziemniakami i natką pietruszki     alergeny: seler, mleko i produkty pochodne

Naleśniki z musem z ananasa, woda, mieszanka studencka     alergeny: zboża, mleko i produkty pochodne, jaja, orzechy

 

Środa 20.11.2024

Obiad:   Zacierkowa z ziemniakami i natką pietruszki     alergeny: seler, zboża

Pulpet drobiowy w sosie pomidorowo-ziołowym, kasza bulgur, surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i czerwonej fasoli, sok 100%     alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża, jaja

 

Czwartek 21.11.2024

Obiad:   Rosół z makaronem i natką pietruszki     alergeny: seler, zboża

 Kotlet schabowy, ziemniaki, fasola szparagowa polana masłem, woda, owoc     alergeny: zboża

 

Piątek 22.11.2024

Obiad:   Pomidorowa z ryżem i natką pietruszki     alergeny: seler, zboża, mleko i produkty pochodne,

Kotlet z ryby, ziemniaki, surówka z białej kapusty, marchwi, ogórka kiszonego, chrzanu, monte     alergeny: ryby, jaja, zboża, mleko i produkty pochodne

 

Wywar na zupę:  mięsno-warzywny,  około  5g cukru na osobę, 2g soli na osobę

 

facebook

Warning: Undefined array key "cookies_accepted" in /home/users/sp3-2023/public_html/wp-content/themes/sp/footer.php on line 103